dilluns, 3 de juny del 2013

La nostra, no és una terra d'oportunitats

Dimecres de la setmana passada, estava esmorzant quan vaig sentir la notícia de la declaració de les terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera. Arran d'aquesta notícia vaig sentir un orgull patriòtic que segur que tots els ebrencs que esteu llegint estes paraules, enteneu. 
Des d'aquell moment, he llegit totes les notícies relacionades i que m'han arribat a les mans .El que més m'ha cridat l'atenció és que en algunes es fa ressò d'un suposat problema d'autoestima que tenim per aquestes terres i que este reconeixement era necessari.
Fins aquí tot molt idíl·lic, però si fem una doble lectura de tot això podem pensar que en el nostre cas no és un problema d'autoestima, no senyors, no, el que passa és que aquí no ho hem tingut mai fàcil. La nostra, no ha sigut mai una terra d'oportunitats.
Només cal tenir en compte que fins l'any 2010, la Generalitat no fa l'encàrrec de tirar endavant la proposta quan ja fa 35 anys que el Parc natural del Montseny està reconegut pel Programa l'home i la biosfera (MAB) de la UNESCO. 
No sembla increïble que tenint un territori únic que amb només 30 kilòmetres presenta una biodiversitat marina i terrestre única en el món no s'hagi tingut en compte abans?
Potser.., sense mala intenció i sense adonar-se'n.., el Govern Central català, al llarg del temps i al marge d'ideologies polítiques, només ha tingut la mirada cap al Nord?



Este va ser un vídeo promocional de la proposta de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera:

Font: Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada