Una mica d'història i llocs

PER COMENÇAR, AQUESTA ÉS LA HISTÒRIA D'UN POBLE JOVE, LA RÀPITA

Fa més de mil anys, els musulmans ja es van adonar dels avantatges que oferia viure prop de la desembocadura de l’Ebre, en una zona de mar plana i de poques onades, resguardada pel port natural que anaven formant els sediments que aportava el riu. És per això que hi van construir una Ràbita, una petita fortesa medieval des d’on podien controlar el comerç i el trànsit de vaixells riu amunt. Al llarg dels segles, en aquest mateix port hi farien parada tot tipus de flotes, des de naus de la corona catalano-aragonesa fins a vaixells de les tropes Napoleòniques. Fou aquí, també, on l’estiu del 1610 s’embarcaren els moriscos expulsats de la vall de l’Ebre i on Carles III, al segle XVIII, hi va projectar una ciutat que havia d’esdevenir un dels grans ports del mediterrani occidental. El projecte va fracassar, però avui dia encara es pot resseguir aquella història en el traçat urbà de Sant Carles de la Ràpita, una ciutat marinera que acull un dels ports pesquers més dinàmics de Catalunya i que ha esdevingut una de les poblacions turístiques amb més projecció de les Terres de l’Ebre.

For over a thousand years, Muslims were already aware of the advantages of living near the mouth of the Ebro River, in an area of flat water and little waves that were protected by natural harbor sediment forming the river . That is why they are building a tail, a small medieval strength from which they could control trade and ship traffic upstream. Over the centuries, this is the same port would stop all types of fleets, ships from the crown of Aragon to ship Napoleonic troops. It was here, too, where in the summer of 1610 embarked Moriscos expelled from the Ebro valley, where Charles III, in the eighteenth century, there was a planned city that was to become one of the largest ports in the western Mediterranean . The project failed, but today you can still follow this story and the streets of San Carlos de la Rapita, a coastal city that hosts one of the most dynamic fishing ports of Catalonia and has become one of the most promising tourist towns Terres de l'Ebre.

Font: http://www.turismelarapita.com/0/histria.html

INFORMACIÓ I TURISME

Aquest espai està destinat per recomar-vos llocs i racons que val la pena visitar. La veritat és que a La Ràpita hi ha un  servei d'Informació i Turisme que per via virtual o presencialment fa una molt bona difusió de tot allò que val la pena.
Per tant, de moment us passo el seu enllaç on podreu trobar moltíssima informació.
http://www.turismelarapita.com/

Aquí teniu el vídeo: La Ràpita: On la terra abraça el mar (un vídeo promocional de la nostra terreta)


This space is designed to reward you places and places worth visiting. The truth ,is that at the Rapita there's is a great tourist information service (via e-mail or in person) who makes a good spread for what it's worth.
So, when you spend your link where you can find lots of information.

POBLENOU

Un poblet a camí entre La Ràpita i el Trabucador. Situat al cor del Delta
A village on the road between La Rapita Trabucador. Located in the heart of the Delta

http://www.poblenoudeldelta.es/

EL TRABUCADOR, L'AUET

La platja en estat pur.
The authentic beach.


Aquí teniu imatges aèries espectaculars:
Here spectacular aerial images:
http://www.photo-aerienne-en-paramoteur.fr/espana-2.htm

Les postes de sol , espectaculars!!
LO PONT DELTEBRE_SANT JAUME

La seva construcció ha relegat el sistema de transport anterior: La barcassa

La barcassaEL PASSEIG MARÍTIM

Una de les nostres joies, és el passeig per la vora del mar que va des de la platja de les Delícies a la platja de Pipi. Caminar pel passeig, sempre és una bona opció.
L'olor de mar, el sorolls de l'aigua que va i ve i l'airet a la cara ....son un ajut per ordenar pensaments, relaxar la ment i si escau prendre alguna decisió difícil.


LO MIRADOR DE LA GUARDIOLA

Des d'aquest mirador, es pot vore la unió del delta amb la península de la Banya i tota la badia.


XIRINGUITO DE LA COSTA

Podeu anar en barca o kayak. 

MONNATURA

Una visita molt recomanable per conèixer millor el nostre delta, és Monnatura. És el delta a petita escala on s'ha recuperat  la piscifactoria de les antigues salines de la Tancada. 
A mi personalment em va agradar molt l'observatori ornitològic, la reproducció d'antigues arts de pesca i la projecció de les transformacions del delta  al pas de les diferents estacions.
Una recomanació! A l'estiu, millor anar al tardet i veure la posta de sol.

To learn more about our Delta, I recommend Monnatura visit.
I personally liked the bird observatory, reproduction of old gear and the projection of delta changes through the seasons.
One recommendation! In summer, is better to go to watch sunset.
Per visitar MONNATURA

ULLALS DE BALTASAR

Un dels llocs per visitar al delta de l'Ebre, són els ullals de Baltasar o de l'Arispe (que és com antigament es dien a la Ràpita).

És tracta d'un conjunt de surgències d'aigua (a saber..fonts naturals..) procedent de les serralades dels Ports i Montsià. Aquestes fonts conformen un paisatge diferent i una mica misteriós. En primavera es poden veure nenúfars, però a l'estiu són com un petit oasis al mig del delta.

El Museu de la Mar


Mataredona (imatge de Serigi Roig, Roigestudi)


La foradada (imatge de David Fumadó, via facebook)

Cap comentari:

Publica un comentari