dissabte, 23 de novembre del 2013

Recuperant l'hora del vermut a Barcelona

Bodega Monferri, Barcelona

Se d'uns amics, que fa dos diumenges, llegint La Vanguàrdia, edició de Barcelona, els va cridar l'atenció un article, que es deia, "L'hora del vermut". I tractava sobre la recuperació d'algunes bodegues de tota la vida a Barcelona.
Al llegir-lo, aquell mateix diumenge , van  decidir provar una d'aquestes bodegues que es troba al seu barri.
La bodega en qüestió, s'anomena Montferri i està al barri de Sants, al costat de la plaça Can Mantega.
En l'article, a més, es parlava del costum de molts barcelonins que en lloc de fer el vermut, directament es queden a dinar. I ells, així ho van fer. Es van quedar a dinar.
No va ser un dinar de primer i segon plat, sinó que van menjar diferents tapes, segons ells, totes boníssimes. Entre elles: croquetes de moniato i bolets, bacallà picant, anxoves....i per acabar, van demanar una tauleta de formatges.
Quan els van portar l'assortit, el cuiner, que és un dels socis que regenta l'establiment, els va enumerar els diferents formatges que hi havia. Un d'aquests formatges era  el comté,  un que ells no havien degustat mai i que els va encantar.
Aquella mateixa tarda, a casa i després de dinar, un d'aquests amics, per casualitat ( o producte de l'inconscient...) es posa a llegir un article de Conde Nast Traveller sobre la llista del 20 millors formatges del món. I a que no sabeu quin estava en primer lloc? Ho heu encertat. Estava el comtè. Aquell tipus de formatge que fins aquell mateix dia no havien tastat mai. 

Quines coincidències més curioses té la vida no??

Formatge Comté
 Per si voleu conèixer la llista completa , la teniu aquí: Conde Nast Traveller


Per cert! als meus amics els va agradar tant la idea que ja tenen una llista de bodegues pendents. Les següents a visitar seran aquestes:

Bodega Quimet- Gràcia

via
Bodega Salvat- Sants

via








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada