dilluns, 25 de novembre del 2013

Monsieur Michelin i l'atracció de foodies a les terres de l'Ebre

La setmana passada es van fer públiques les noves estrelles Michelin.
Tots sabem que aquesta distinció posa en el món de l'excel·lència als restaurants escollits.
Aquest any han atorgat una estrella, al restaurant Les Moles, d'Ulldecona, al Montsià . Amb aquesta estrella ja sumem dues a les terres de l'Ebre. Hi ha un altre restaurant, el Torreó de l'Indià a Xerta, Baix Ebre, que des del 2009, la conserva. Tots dos restaurants potencien el producte de proximitat, tan material com espiritualment. De fet, un dels plats més significatius de les Moles és el plat "Delta de l'Ebre" on es recrea la seua imatge orogràfica amb productes de la terra. I, a tall d'exemple, El Torreó de l'Indià ofereix productes com el llobarro de la Ràpita i ostrons del Delta.

Aquesta història de les estrelles, va començar, quan els germans Michelin van fer un recull de llocs on menjar, mentre viatjaven pel seu negoci automobilístic, i van publicar-lo, per primera vegada, al 1900. Ells, mai s'haguessin imaginat que aquesta guia, arribés a convertir-se en el referent mundial de la gastronomia.
Aquesta guia, que segons els entesos, està perdent una mica de força a causa de la influència que exerceixen les opinions d'internautes a traves de fòrums i blocs especialitzats. Continua sent un referent per comparar restaurants de diferents països. Ja que tots són avaluats amb els mateixos criteris.
Es veu que per aconseguir una estrella calen quatre visites anònimes per part de diferents inspectors de la zona. Per aconseguir-ne dues, calen deu visites, i per aconseguir-ne tres, ja cal la intervenció d'inspectors francesos amb un major prestigi dins la institució. 
No cal dir la repercussió econòmica que suposa una estrella, o dues o tres...als restaurants guardonats i les seves àrees d'influència. De ben segur, que aquesta guia condiciona el destí de milers de turistes nacionals i de fora.
A partir d'ara, els més foodies (terme anglès utilitzat de manera informal als afeccionats al bon menjar i beure) tenen un motiu més per visitar les terres de l'Ebre.

I per si teniu curiositat, aquí teniu la llista completa de les estrelles Michelin, (les que veureu en negreta són les atorgades d'aquest any).


Jeroni Castell, xef i propietari

Holtel Villa Retiro
Fran Lopez, xef del Torreó de l'Indià 


BE CALM AND BECOME A FOODIE AT THE EBRE LANDS!!!

(iStockphoto)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada