dimarts, 3 de juny del 2014

Hi ha roba estesa

Hi ha algú dels que estigueu llegint aquestes paraules que de menut no hagi posat les antenes en acció quan al vostre voltant, algun adult deia "que hi havia roba estesa"??
Segurament si de menuts hi havia alguna part de les converses dels grans que ens pogués cridar més l'atenció era quan feien servir aquesta expressió. Amb tota seguretat, anunciava que volien parlar d'alguna cosa intrigant, desconeguda i molt atractiva per ser escoltada. Mai vaig entendre perquè la pronunciaven. La realitat és que provocava l'efecte contrari. Al dir-la, s'asseguraven que estiguéssim més atents i atentes per captar tot el que es pogués explicar.
Semànticament, "hi ha roba estesa" és una paremiologia d'aquelles que gairebé tothom sap el significat. S'utilitza per avisar que no es pot parlar d'alguna cosa per presència d'algú més feble o del que es vol amaga el contingut de la conversa. I etimològicament es creu que prové de l'entorn carcerari on els presos la feien servir per aturar les converses davant els guardes de la presó.

Però pssssssst, vigileu!! que hi ha roba estesa!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada