dimarts, 12 de juliol del 2016

Bona persona


Ja saps que no sempre tens inspiració per escriure, però també saps que si t'hi poses t'arriba. Amb això no et va el sou i molt menys la vida. Este és un dels motius que et legitima. Escrius perquè vols i quan vols. Aquí tens plena potestat.
Avui vols parlar de la gent bona, la que mou la humanitat. De la que tots volem formar-hi part. Tu com la majoria et consideres bona persona. No coneixes a ningú que no s'adjudiqui aquest qualificatiu. Tu com la majoria, coneixes les pròpies intencions, sempre sanes i justificades. Ni a tu ni a ningú se us passa pel cap desconfiar d'elles. Seria un contra sentit amb la vostra persona. 
Més interessant encara és saber que vol dir ser bona persona. De ben segur que aquí trobaries concordances i discordances.
Però hi tornes a donar-li voltes perquè com diu el Nobel Steinbeck, el més important no és la perfecció, ho és la bondat. També Gardner, autor de les intel·ligències múltiples, afirma que "Una mala persona mai serà bon professional". T'ha fet pensar en totes aquelles persones que van més enllà del seu ego per aconseguir un propòsit col·lectiu en la feina i en la vida i que són aquestes les bones persones.
I de la bondat a l'amabilitat. Ser amable se't representa una actitud que implica a l'altre, una conducta clau per a la sociabilitat i antagònica a l'individualisme.
Kupler Ross, un dels teus referents, en aquesta entrevista també hi posa èmfasi en que l'amabilitat reconforta i facilita les relacions en aquest món on els coneixements sumen, però com ell diu l'actitud multiplica. Saps que el que diu Kupler respecte al sentit de la vida és cert. T'omple molt més el ser i estimar que el tenir i consumir. També saps que ara que estas escribint sobre això i acabes de llegir la seua entrevista et resulta fàcil. D'aquí a mitja hora no saps perquè, qualsevol circumstància adversa del teu dia a dia et trastocarà aquestes bones intencions.
Però insisteixes i allargues les ganes de ser bona persona buscant nous racons inspiradors i el trobes. Un article sobre com la bondat modifica el funcionament del cervell. I quin article!. Et donarà uns quants minuts més per a la teva bateria bondadosa. Conté joies que no pots deixar de compartir.

"La bondad és el instinto más fuerte y valioso, el que posibilitaría la propia supervivencia no solo de la humanidad como especie, sino de todos los seres vivos" 
Charles Darwin.

"Ningún acto de bondad, por pequeño que sea, será una pérdida de tiempo"

"Nuestro cerebro está programado para practicar la bondad" 

Jerome Keagan.



I recorda, no baixis de la moto. Perquè ara ja saps que ser bo, no vol dir bobo...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada