dilluns, 4 de juliol del 2016

Dies de cine, llums i clavells

Vas i vens. Penses coses i les -des-penses. T'agradaria dir-ho i ho desdiries al moment. T'atreviries i t'empenediries. Quantes coses t'han arribat, però quantes se t'han quedat en llista d'espera; coses confessables, d'altres impensables. 
Sempre necessites fer balanç, d'un trimestre, d'un mes, d'una setmana, d'un dia, d'una nit, d'una tarda, d'un matí, d'un dinar, d'un sopar, d'un moment. Ara d'un final de curs. Lo teu és fer balanç de tot i per tot. Busques enrasar la balança, però no pots. Com quan intentaves fer servir la romana i et ballava entre les mans. 
I de la balança romana a Roma. Res com un viatge per situar-te en el món i donar-te noves perspectives. Com t'ha agradat aquesta ciutat. Fins i tot la brutícia i la calor no t'han semblat tan nocives com et resulten a les teues dos ciutats, la gran perquè hi vius i treballes, la menuda perquè és el teu punt d'origen i arribada des de qualsevol lloc.
T'ha emocionat veure la magnitud de dos grans poders, el de l'imperi romà  i el de l'església. T'has sentit una mica Audrey passejant pels seus carrers; t'has fotografiat en plan divina a la Fontana di Trevi; i t'has posat la imatge com a perfil de watssap. Saps que no ets gens original, però no t'importa.


T'ha agradat menjar a llocs on mengen ells, els romans, com Nona Betta al barri jueu, on recomanes les carxofes a la "giullia", un plat hebreu i romà.





 O com "Er filettaro a Santa Barbara",  on molts romans s'emporten el millor "Filetti di baccala" amb una paperina i se'l mengen pel carrer...



T'has sentit protagonista de "Des de Roma amb amor"i dirigida per Wody Allen mentre sopaves a Dar Poeta al barri de Trastevere.




I de la Roma de cine, al sopar de llums i clavells de fi de curs. Ben contenta perquè ha volat el polp en pataca que et va recomanar fer ta padrina. Perquè has gaudit col·locant llums als arbres i encenent  espelmes. Perquè t'has sentit feliç en veure els clavells de ton pare per les taules. I més feliç encara amb els companys de feina, que en aquest moment també han sigut els teus companys de vida. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada