dissabte, 5 d’abril del 2014

Coses del vermut rapitenc

Al diari digital aiguaita.cat, "estos" dies venia la notícia de que la Ràpita, el dia 10 d'abril, serà seu de l'assemblea de "Saborea Espanya". La trobada serà a l'Hotel Miami Mar.
Aquesta assemblea, reunirà regidors i tècnics de turisme d’A Coruña, Badajoz, Cambrils, Ciudad Real, Lanzarote, Lleida, Logroño, Madrid, Menorca, Múrcia, Ourense, Pamplona, Segobia, Sevilla, Tenerife, València, Valladolid, Vinaròs i Saragossa. I a banda de debatre i decidir acords respecte a assumptes agroalimentaris, els nouvinguts podran tastar les delícies de la nostra gastronomia a partir d'una mostra que prepararan els diferents restauradors de la Ràpita.
En la mateixa notícia, i és sobre "este" tema del que vull "parlar"...es feia ressó de l'inici de les jornades de l'escamarlà i el que cridava més l'atenció és que, per primera vegada, en el vermut de presentació, es va oferir lo nostre vermut rapitenc.
Lo del vermut rapitenc, és una cosa curiosa. Resulta que a altres indrets de les Terres de l'Ebre també li'n diuen així, rapitenc. 
A l'intentar esbrinar l'assumpte, he vist que no sóc la única que tenia "esta" inquietud. Josep Sabaté, autor del bloc, Cabòries Aborígens, també parla del tema. Ell, fa un breu anàlisi sobre les diferents nominacions del vermut en les nostres terres; i explica que a Benifallet, li'n diuen sec i que a Pinell de Brai, bicicleta o bicicló; però confirma, que a la resta de Terres de l'Ebre, li'n diuen així, rapitenc.
En un dels comentaris del bloc, algú explica que la història ve de lluny, quan els mariners de la Ràpita portaven el peix als pobles del voltant i a les tavernes, se'ls servia vermut de garrafa que per allargar-lo se li afegia sifó. 
I a tot això, com avui és dissabte, relaxeu-vos i feu un bon vermut.

Bon dissabte i bon vermut!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada