dimarts, 30 de desembre del 2014

La indiferència ens fa còmplices

Al palau Robert aquests dies hi ha una exposició sobre la vida de les dones a Afganistan. Un país governat durant anys pels talibans i que encara conserva restriccions importants per a la dona. Les imatges d'aquesta exposició s'han realitzat entre l'any 2009 i el 2014. És a dir que mentre les veiem, podem intuir la realitat actual d'aquestes dones.
La indiferència des d'occident ens fa còmplices del que allà està passant. Aquesta exposició és un projecte de l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan i ha estat finançada per l'Ajuntament de Barcelona.
Des d'aquí crec que podem posar el nostre granet de sorra i fer difusió de les injustícies socials que pateixen les dones en aquesta comunitat. Injustícies que comencen en el sí familiar.

El matrimoni ...

El matrimoni és un acord entre dues famílies. Els cònjuges no es casen perquè s'estimen, sinó per un pacte entre famílies tenint en compte l'estatus social, la tribu i l'ètnia.


La maternitat...

L'Aganistan és un dels pitjors països per ser mare. Té un dels índex de mortalitat materna més elevat del món. Segons dades de la OMS del 2011, 460 afganes de cada 100.000, moren durant l'embaràs o el part. Els embarassos són tan seguits que no tenen temps suficient per recuperar-se, ni les condicions per alletar el nadó.


Els correccionals de menors...

Als correccionals de menors hi ha dones i noies que han estat violades, o han fugit de casa per matrimonis forçats. Sota elles, sempre planeja la sospita de l'adulteri, penalitzat amb la presó.


Si amplieu la imatge coneixereu la història de cadascuna d'aquestes noies que estan en un correccional de menors...


La mort com a única sortida...

És l'únic país del món on el nombre de dones que se suïcida és major que el dels homes. Al 2013, 2.500 dones es van llevar la vida. La majoria entre 14 i 21 anys per patir maltractaments al sí de la família o haver estat forçades a casar-se amb un home que no desitgen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada