divendres, 31 de maig del 2013

La Ràpita VS Rio de Janeiro

Ja sabem que les comparacions son odioses, però crec que en este cas val la pena passar-ho per alt.
Tot va començar fa cinc anys quan vaig tenir l’oportunitat de visitar la ciutat de Rio de Janeiro. Esta ciutat te una orografia tan espectacular que la fa única al món. El segon dia de la visita, vam pujar a vore d’aprop al Cristo de Corcovado. Allà, vaig tenir una revelació que m’agradaria compartir amb tots els rapitencs i amants del nostre poble. No se si per l’enyorança o pel meu possible “radicalisme” rapitenc, me’n vaig adonar de les semblances que La Ràpita té amb esta grandiosa ciutat.
El primer que vaig pensar va ser que el Cristo de  Corcovado ben bé podria ser el cosí gran del nostre Sagrat Cor i que la orografia de les illes i penínsules que conformen la badia de Guanabara, ben bé podrien ser les germanes grans de la península de la Banya. La que dibuixa la nostra badia dels Alfacs .
No cal dir que les platges d’Ipanema i Copacabana son impressionants, però què voleu que us digue...les nostres també tenen encant.

Val a dir, que tot i que Rio ens guanya en grandiositat, i els carioques (així se’n diuen els de Rio), són gent de vida i de festa .A La Ràpita mos agrada la festa com als que més i això, sí, aquí la seguretat i la tranquilitat mos permet una llibertat de moviments que allà ni coneixen ni s’imaginen.

RIO



LA RÀPITA


Font


It is known that comparisons are ugly, but I think in this case we could make an exception.

It all started five years ago when I had the chance to visit Rio de Janeiro. This city’s orography is so spectacular that makes Rio unique, and when I visited the statue of Cristo redentor I had a revelation that I would love to share with all the rapitencs and those who love our village.
Maybe because of homesickness, or maybe because of my rapitenc “radicalism”, I realised how similar La Ràpita is to this enormous city.
The first thing that came to my mind was that the Cristo redentor could perfectly be the cousin of our Sagrat Cor and the Guanabara bay the older sister of la Banya peninsula.
No need to say that Ipanema and Copacabana are both breathtaking beaches but, you know? Ours are also lovely.

It’s worth saying that, though Rio beats us in magnitude and cariocas love life and party, in La Ràpita we also know how to party and, what’s better, here safety and quiet both give us a priceless freedom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada