divendres, 24 de maig del 2013

CUINA DE FUSIÓ: PATAQUES A L'ESTIL DEL TOMÀS


Ara que està tan de moda la cuina de fusió, és a dir la cuina que barreja costums de diferents cultures o nacionalitats. Us presento este plat, producte de la fusió rapitenca-barcelonina.


El motiu és que per una banda, està inspirat en les mítiques pataques braves que fan al Bar Tomàs de Sarrià, un lloc de tota la vida i que us recomano, i per l'altra, és que es fa única i exclusivament  en productes de casa i rapitencs.   És un plat senzill, però que si els productes son de qualitat te l’èxit assegurat.
Los ingredients son: pataques noves, oli d’oliva de casa, un all, un ou, sal, prebe roig picant i sense picar.

Elaboració:         
      Es pelen les pataques i es tallen en trossets mitjans. Millor una mica esbiaxades i procurant que queden totes diferentes. Se renten i s'assequen. Una vegada seques ,se salen i ja es poden fregir. És important que l’oli estigue prou calent per daurar-les, però no cremar-les.
      Mentre es van fregint, podeu fer l’allioli (millor en la mà de morter i si no podeu, feu servir minipimer).
      Una vegada fregides, se posen a damunt de paper de cuina per retirar l’excés d’oli.
      Mentre s’escorre l’oli, s’agafen unes dos cullerades soperes de l’oli calent que hem fet servir i li afegim el prebe picant i sense picar (si encara ho voleu més picant, podeu afegir unes gotes de tabasc).
      Finalment, monteu lo plat en este ordre : les pataques, l’allioli i la salsa picant per damunt .

       El lloc i la companyia els trieu vatros.....








Now that fusion cuisine is so fashionable, I introduce this dish, a Rapitenca-Barcelonesa fusion.
This dish is inspired in "patatas bravas" from Bar Tomás de Sarria, and the ingredients are from La Ràpita. It is a simple dish , but it is amazing. The ingredients are:  potatoes, Virgin Olive Oil , a garlic, an egg, salt, red pepper with and without chipping.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada