dissabte, 13 d’octubre del 2018

Orígens o la força de la gent

Escric esta entrada en diferit. He viscut la festa dels orígens en viu, però no en directe. M'han anat arribant imatges d'amics i de familiars. I totes m'estan fent les dents llargues. Molta ràbia per no haver vingut. 
Este matí a primera hora Montse, la reportera del blog a la Ràpita m'ha començat a enviar material i no m'he pogut aguantar. M'han agafat moltes ganes d'escriure i publicar alguna cosa sobre la festa. Les bones idees s'han de compartir. És una altra manera de felicitar a l'ajuntament per la iniciativa i a tot el poble per la implicació.
Considereu esta publicació com un twit ampliat per donar l'enhorabona a tothom. 
La cultura recull sabers, històries passades i tradicions. Orígens és cultura. La nostra. Recordar d'on venim és important. Com diu l'assajista Pascal Quignart, ningú pot saltar per damunt de la seua sombra ni del seus origens.
I us he de dir que si ho mireu des d'una certa distància com quant fas un pas enrere per mirar un quadre, voreu alguna cosa més. Orígens és una bonica manera de rememorar com vivíen els nostres iaios i iaies, però també ha demostrat com n'és de potent la força de la gent. 
Tota la gent, independenment del que pensa, de que creu i que sent.

Orígens ens ensenya alguna cosa més.

I sobretot gràcies a Montse, artista de La Mar de fora. Creadora incansable de coses boniques. Tu sempre estires de la corda i uns atres fem de poval. 

Les teues peces d'Orígens impecables.



Les teues idees inesgotables.


I també, algunes de les teues imatges.




I se que a més a més de Montse hi ha moltíssima gent que ha creat racons preciosos, gent que ha restaurat eines i que ha lluit vestida amb roba de l'època.

Aquí un altre record d'esta gran força. La de la gent de la Ràpita.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada