dimecres, 2 de juliol del 2014

La bodega 1900 (tot va començar amb un viatge a Ibiza...)

Un jove del barri de Santa Eulàlia, es posa a treballar d'ajudant de cuina per poder fer un viatge a Ibiza.  Allà el seu interès mostrat fa que el cap de cuina li regali un llibre d'Escoffier, un destacat cuiner francès.
El jove al final pot fer el seu viatge a Ibiza, però no sap que n'ha començat un altre, el de la cuina d'excel.lència.
A hores d'ara igual ja sabeu que parlo de Ferran Adrià. Que a banda del seu projecte del Bulli, ell i el seu germà estan obrint nous locals, a Barcelona. Cadascun amb identitat pròpia.
I com sempre és millor anar de menys a més que de més a menys, hem decidit, en la mesura de lo possible, anar provant-los...
Per començar... us parlaré del primer local visitat, la Bodega 1900.



Es tracta d'una antiga bodega rehabilitada al barri del Poble Sec i on serveixen tapes derivades de la cuina innovadora dels Adrià.

Les tapes...

Algues fregides i chips de patata amb salsa, tot fet per ells...


Les olives esterificades que exploten a la boca....


Freses ( ous per a natros...) de lluç...



També vam provar la tapa estrella, els molletes de calamars i piparres fregides...

Els detalls...


El lloc està ple de detalls com els posa-gots, la salsa etiquetada espressament per ells, la decoració típica de la bodega i els sifons il·luminats...







De moment, ja en tenim un. El proper ja veurem quan podrà ser...

1 comentari: