dimarts, 15 de juliol del 2014

Sobre les apariències...


Cada estiu, abans de marxar de vacances, ens ve un acumul de trobades amb la gent que ens aprecia i que apreciem; o bé perquè ens volem acomiadar; o bé perquè que durant l'any ens hem vist poc; però necessitem posar un punt i a part, per tornar a reprendre la vida social, després de l'estiu.
I en una trobada d'aquestes estàvem, quan una amiga ens va comentar que la seva filla havia trobat una feineta d'estiu a una botiga de roba a Sant Cugat. I on, ens explicava, les instruccions i estratègies de venda amb que la van alliçonar el primer dia, eren aquestes: "Tu, fixa't amb les sabates i la bossa i en funció de si són de qualitat (és a dir cares...),  els mostres aquesta part de la botiga i si no, l'altra."
Això fa pensar que al final l'apariència és una estratègia de tipus social o econòmic o polític, o com la vulgueu classificar..., però al cap i a la fi, una estratègia que fem servir perquè ens ensenyin la part de la botiga que volem veure. I aquesta metàfora val per a tots. Tant per als més aburgesats, com per als que volen estar fora del sistema. Directa o indirectament, tots acabem seguint un patró d'apariència.
I parlant d'aquest tema, m'han vingut estos fletxassos per a l'estiu . Que no pretenen ser prescriptius, ni molt menys, per això són fletxassos i no una altra cosa.
Perquè està clar que si no volem, no ens cal aparentar, i sempre podem anar cada dia amb els pantalons curts de fa uns quants anys, per passejar-nos pel poble en bicicleta.... (jo la primera...).






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada