L'arròs, un dels ingredients principals ha de ser DOP del Delta de l'Ebre. Aquesta DOP tè sis varietats autoritzades: bahia, bomba, montsianell, sènia i tebre. Una vegada recol·lectat, l'arròs es deixa assecar, es mol per treure'n la pellofa i les impureses i es renta si s'ha d'envasar.
Penseu que este plat pot tenir algunes variants. Tantes com cuineres i cuiners rapitencs hi ha. Aquí en teniu una. No la única !!:
- 280 g - Arròs del Delta de l'Ebre
- 1 kg - Peix variat (pot ser escórpora, congre, rap, aranya, etc., (podeu variar-lo segons la comarca i el mercat)
- 2 - Cebes
- 2 - Tomates (tomàquets)
- 3 grans d'all
- 1 culleradeta - Pebre roig (vermell)
- 1 kg - Pataques (patates)
- Oli
- Sal
- Aigua
- Allioli (opcional)
En una olla feu un sofregit amb la ceba, el alls i els tomàquets. Quan estigui ben doradet, afegiu-hi el pebre roig. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi aigua.Quan arrenqui el bull afegiu-hi les pataques i al cap de 5 minuts el peix. Quan estigui tot cuit, coleu el caldo. En una cassola en oli calent hi rossegeu l’arròs (també es pot daurar ceba i un allet).Quan comenci a torrar-se, afegiu-hi un litre del caldo de peix bullint. Deixeu que es cogue uns 18 minuts aproximadament, els 5 primers a foc fort, després afluixeu el foc fins que l’arròs estigue ben cuit.
Se serveix primer l’olla de peix amb les pataques i l'allioli i desprès l’arròs. I com sempre... el lloc el trieu vatros...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada