dilluns, 16 de setembre de 2013

Els gínjols també són dignes de Proust

A les terres de Ebre tothom sap que els ginjols son un tipus de fruita molt típica del delta i que madura en aquesta època.
A mi personalment em tornen tan boja que quan en començo a menjar ja no puc parar. El que és curiós és que cap al nord no son gens coneguts i això els converteix en una fruita autènticament exòtica i molt difícil de trobar.
Aquest any he tardat a degustar-los per no poder anar a la Ràpita, però al final els gingols han vingut a mi!! Avui ha estat el gran dia de tornar a menjar-ne i tenir sensacions proustianes com les olors i els colors del delta al final de l'estiu. Quan anavem a collir-ne al ginjoler que teniem a la terra de l'arroç.






via i via

UNA PROPOSTA!!! A Arqua Petrarca, una ciutat italiana prop de Venècia se celebra la festa medieval del gingol on és el producte més típic . Perquè no fem la festa del gingol i el donem a conèixer a tot el territori català. Us puc assegurar que almenys pel Barcelonès és una fruita gairebé desconeguda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada