diumenge, 1 de setembre del 2013

Setembre, mes de bons propòsits i "manigueta"

Ja estem al setembre, mes de pas de l'estiu a la tardor. mes de calor i fresqueta, mes de ganes de manegueta llarga i mes de retornar en bon peu a la rutina.
Aquest és el mes dels bons propòsits com cuidar el cos i la ment, d'aprofitar més el temps, d'aprendre a donar la importància justa a les coses que la tenen i de viure més plenament l'època que comença.

No us penseu que això del mes de setembre, m'ho he inventat... Hi ha estudis que diuen que aquest mes, quan tot torna a començar, és el mes de les bones intencions, de voler millorar i en definitiva de cercar una mica més de felicitat.

I parlant d'aquest tema, hi ha una autora, Gretchen Rubin, que ha fet de la felicitat el seu projecte de vida. En el seu blog The hapiness project, després d'un estudi profund i aplicar-ho en la seua pròpia experiència dona algunes orientacions i consells molt fàcils de complir per aconseguir-la.


  • Encara que sigui obvi, pensa en el teu cos. Dorm prou, fes exercici, no et permetis arribar a tenir massa gana.
  • Troba formes de divertir-te. Aprèn a fer alguna cosa nova, reserva temps per entretenir-te i conserva els records feliços.
  • Actua de la manera en que voldries sentir. Si et sents enfadat, actua amable. Si et sents cansat, actua com si tinguessis energia. Si et sents tímid, actua amistosament. Realment funciona.
  • Desfés-te de les coses que et fan sentir molest, enutjat o culpable. Demana hora per fer-te la revisió que tens pendent, fes aquella trucada..., canvia la bombeta que no funciona, endreça't l'armari, respon aquell email difícil i deixa de maldar/renyar.
  • Sempre que sigui possible, connecta't amb altres persones. Deixa't veure. Fes plans. Uneix-te a un grup. Vés a una festa. Ajuda a algú. Els filòsofs i els científics estan d'acord: una estreta relació amb altres persones pot ser la clau per a una vida feliç.

  • I per últim, jo us vull afegir un consell molt curiós i simplista que mos donava mon iaio, un rapitenc optimiste i enversador empàtic,...i que cadascú se l'agafe com li convingue: "fillmeu", en esta vida, casa't a gust i vesteix a la moda"



I com a més de voler ser més feliços també tenim ganes de manegueta llarga...


lovelypepa




sincerelyjules








2 comentaris: