dijous, 21 d’agost del 2014

El Quadern blau, a l'estil de Josep Pla

Si Josep Pla hagués escrit ara el seu famós dietari, El Quadern Gris, ho hauria fet en format blog. Ell que vivia entre el seu poble, Calella, i Barcelona, la ciutat on estudiava, va escriure les seues vivències del dia a dia i les va recollir en un quadern de color gris. La primera pàgina la va escriure en el seu 21è aniversari, el 8 de març de 1918; durant un retir temporal al seu poble, per una epidèmia de grip que va fer tancar la Universitat de Dret on estava estudiant.



Amb el temps, aquest Quadern Gris, ha estat traduït a molts idiomes i ha estat llegit arreu del món.
I tal dia com avui, el 21 d'agost de l'any 1918, segons Josep Pla va recollir en aquest quadern, també va fer un mal dia, amb pluges intermitents.

22 d'agost de 1918,

Ahir féu un mal dia. Vent del car de llevant. Pluges intermitents. Els estiuejants no saben què fer. Les cases són massa petites per a aguantar una gotellada.

Josep Pla.

El Quadern Gris

De ben segur, que avui dia, Josep Pla, hagués acompanyat aquestes paraules amb imatges captades amb el seu mòbil i les hauria compartit al seu blog, El quadern Gris.com i tothom hauria vist les cares i els paisatges que el van inspirar.
I com ell no ho va poder fer, així ho he fet jo, en el meu Quadern Blau, aquest 21 d'agost de 2014 a la Ràpita, on ha fet un mal dia, amb pluges intermitents. Un dia d'aquells en que els estiuejants no saben que fer i com les cases són massa petites, surten a passejar. I han pogut gaudir d'imatges com aquestes...

Les tres muletes, la Mare de Deu de la Ràpita, la Verge del Carme i Sant Pere...


Des d'un pantalà al port pesquer...


Aquestes barques...



I unes sàssies esteses amb el port de la Marina al fons...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada