dilluns, 29 de setembre del 2014

Les terres de l'Ebre, destaquen en el mapa de Carrersdones.cat

Acabo d'engegar l'ordinador, i he anat directa a l'espai "Per estar en aquest món" on tinc enllaçats els punts d'informacio on acostumo a consultar com està el pati. I a l'entrar a Vilaweb (la veritat és que volia llegir sobre la ràpida decisió del Tribunal constitucional respecte a la consulta..), però la vista m'ha portat a una altra notícia. La iniciativa de l'Institut català de les dones de crear una aplicació on buscar els carrers amb nom de dona a Catalunya; amb l'objectiu de fer visible el reconeixement social de les dones. I vet aquí, quina sorpresa he tingut. A les Terres de l'Ebre n'hi ha en una proporció més elevada que en altres indrets. En el cas de la dona ebrenca, la història demostra que ha estat reina del seu matriarcat. Potser ha estat això...
Però el cert és, que hem viscut en un món masculí, on ser dona i alhora persona destacada, ha requerit sang, suor i llàgrimes, i si a més a més, has de ser mereixedora d'un carrer al teu nom, la cosa encara es més difícil. I si no, al mapa em remiteixo.


Si voleu anar a l'aplicació: carrersdones.cat, veureu que a la Ràpita en tenim deu al centre i dos al barri. Que poquets no??. No se com ho veieu, però hem d'anar a per uns quants carrers més.


1 comentari: