dissabte, 31 de maig de 2014

Sants, un estil de vida que continua

Després d'unes quantes nits de dormir poc pel soroll de l'helicòpter que ha sobrevolat el barri de Sants, m'he llevat amb la rònega d'escriure sobre el tema. Però no ho voldria fer des de la parcialitat. Ho voldria fer de la manera menys arbitrària i per tant,  hauré de recórrer a la demagògia. Tot i que se que avui dia la demagògia té un sentit més pejoratiu que una altra cosa, crec que en aquest cas podrà ser útil.
El conflicte de Can Vies ha posat en entredit la convivència i l'estil de vida tranquil d'un barri autèntic, popular i socialment actiu com el de Sants. També, ha posat de manifest la mala comunicació existent entre la classe política i les diferents veus del barri. Que n'hi ha moltes. Unes a favor de Can Vies, i d'altres en contra. 
Qui te la raó, és difícil de dir. Perquè com tot en aquesta vida, res és blanc, ni res és negre. Per això estan els colors i la infinita gama de grisos.  
La realitat és que estem, o hauríem d'estar , en un estat de dret, on tot hom ha de poder defensar la seva postura, però en cap cas hem d'acceptar la violència per part dels actors protagonistes.
És cert, que Can Vies ha estat un exemple dels serveis socials que poden aconseguir algunes fórmules d'ocupació, però no tot ha estat un camí de roses. 
La convivència entre Can Vies i veïns de dia potser és una cosa, i de nit potser n'és una altra. Potser els hauríem de preguntar com se senten tots plegats, ocupadors i ocupats.

Però sortosament, Can Vies, no ho és tot al barri. A Sants hi ha gent treballadora, d'altra a l'atur i amb ganes de treballar, hi ha joves estudiants i joves treballadors, i hi ha gent jubilada. I la gran majoria viuen i volen que la vida continuï com sempre. I us podria posar mil exemples.

Avui dissabte, alguns han anat al mercat acabat d'estrenar després d'una gran reforma...D'altres han anat a córrer o passejar per Montjuich... 

I han pujat per Maria Cristina ...


Han passat per davant del Poble Espanyol...


Per davant d'INEF...


Per davant de la Torre Calatrava i el Palau Sant Jordi...


Han vist un cop més l'estadi olímpic...


I han entrat als jardins Joan Maragall


Per tornar a veure el Palauet Albèniz


D'altres han anat al Museu Joan Miró...


D'altres han anat als jardins de Miramar...I des d'allà, han contemplat les vistes del port...


D'altres han preferit els Jardins de Laribal...
I s'han quedat a la font del gat per gaudir de la pau i la tranquilitat...D'altres hauran anat a passejar pels jardins del Teatre Grec...I per tornar cap a casa han passat pel Mercat de les Flors i pel teatre Lliure...


I han vist una vegada més aquestes escales modernistes...


D'altres veïns han anat a comprar flors a l'Hivernacle que segons el Time Out és una de les 25 joies arquitectòniques de Barcelona..
I d'altres han fet el vermut a la Bodega Montferry per degustar tapes de qualitat...I podria continuar i continuar posant exemples de que a Sants, la vida del barri continua!!!

2 comentaris:

  1. Et volia preguntar pel tema... i ja veig que recorrent a la demagògia m'has donat la resposta adequada.

    ResponElimina
  2. Demà m'agradaria dir que hem tingut una nit tranquila, però l'helicòpter torna a sobrevolar el barri. Esperem que demà la vida continuïbcom avui.

    ResponElimina