divendres, 20 de juny de 2014

La parisenca és del nord i la rapitenca del sud

Tot i que la dona parisenca és del nord i la dona rapitenca del sud, no hi ha diferències entre l'una i l'altra. He arribat a aquesta conclusió després de rellegir, el llibre "La parisina" d'Ines de la Fressange.És un manual d'estil enquadernat com si fos una moleskin vermella que des que el vaig llegir per primera vegada, reposa a la taula que tenim a la Ràpita i cada estiu el fullejo. Rellegir-lo sota un dels parasols tropicals que tenim al voltant de la piscina, és un dels breus moments de glamour a que podem aspirar les que treballem a jornada completa.
Tracta sobre l'estil, tant en el vestir i la decoració, com en l'actitud. Tot, des del punt de vista d'aquesta dissenyadora i icona de l'estil "sans effort" ( per a natros, sense esforç ...) francès.
La veritat és que està ple de clixés que qualsevol rapitenca ja sap sobre l'assumpte (la DR sempre ha sabut ser estilosa amb poca cosa) però és molt útil per ordenar les idees, i sobretot no oblidar que hi ha decisions que sempre suposen un risc.

El llibre i el barret fet per Montse Duch, una rapitenca.


Veiem alguns dels consells que dona, encara que sigui per confirmar-los o qüestionar-los...

1.Comprar roba bàsica a la secció d'home d'H&M.2. Combinar una imatge minimalista amb un maxi accessori...
 3. Maridar uns texans amb una brusa de vestir ...4. Quan et canses d'una peça de roba, tenyir-la de blau marí...
5. Les sandàlies minimalistes són per sempre


6. Demanar a algu que vagi a la Índia, que ens porte camises i vestits...


6. Portar una bossa perquè t'agrada no per obligació...


7.  I per últim, una regla d'or. Si la part de dalt és ampla, la de baix ha d'anar estreta i a l'inrevés...Què us han semblat? Esteu d'acord?

2 comentaris: