divendres, 1 d’agost del 2014

El millor sushi de la història: a Can Batiste a la Ràpita.

Abans de començar voldria aclarir per a quí no ho sap o té un concepte equivocat d'aquest blog, és que des d'aquí escric amb el cor, sense cap ànim de lucre i tot allò que comparteixo., és perquè m'agrada o em sembla interessant per compartir. I gràcies a això em sento totalment lliure d'escriure sobre el que em motiva i quan em motiva. No hi ha més secrets.
Avui, amb el paladar encara impregnat dels sabors del sushi que hem menjat a Can Batiste, escric aquestes paraules. No m'hagués imaginat mai que el millor sushi de la nostra història com a foodies d'anar per casa..., del menjar japonès, l'hagués degustat al meu poble. 
Sense pretendre ser uns esnobs, el meu home i jo, des de fa uns anys ens hem anat introduint en el món de la cuina japonesa. A Barcelona, tenim la sort de poder gaudir de molt bons restaurants japonesos, com el Shunka, Ken, Nagashita, Yashima i altres de cuina japonesa-brasilera com el Kibuka i alguns més... Tant és així, que periodicament necessitem repetir i menjar sushi amb totes les diferents opcions: makis, nigiris i sashimis. 
L'altre dia la meua cosina Jusi, em va comentar que si volíem provar menjar japonès a la Ràpita, a Can Batiste et preparaven una degustació, però abans ho havies de reservar. I així ho vaig fer. Ara , després d'haver dinat i provar la degustació, no m'he pogut estar de compartir-ho. Tant és així que també ho compartiré amb altres blogs de cuina que segueixo com el dels Meus restaurants de Ricard Sempere i el de Olleta de verdures, del vinarossenc, Josep Angel Guimerà. Ja se sap que si veiem coses nostres publicades per gent de fora ens fa molta més il·lusió.
Ay!!! I un altre valor afegit de Can Batiste i que no em vull deixar de comentar, és que el porten dos germans. Una segona generació de gent jove, que es preocupa i s'esforça per innovar i millorar la cuina rapitenca a partir dels productes que els ofereix el territori i aquí tots ens hauríem de treure el barret (aquest no és un camí fàcil...).

Els detalls...



La degustació al complet...


Degustació de nigiris: de llagostins, salmó, pop, escarmà, llobarro i tonyina de Ballfegó .


Degustació de tartars (espectaculares!!) de tonyina, salmó i llobarro


Degustació de maki: de salmó, tonyina i llobarro.


Degustació de sashimi. De vièira, de salmó, de llobarro, de pop i de tallam (amb una textura soprenent..).
Aquí vull afegir que a Can Batiste m'he reconciliat amb el sashimi. És el millor que he provat. Sense dubte...



P.D.: Aquesta entrada em fa molt feliç. No hi ha res que em satisfagui més que compartir coses que valen la pena a la Ràpita.

8 comentaris:

  1. Increïble les ganes que m'has fet agafar de provar-ho!!! jajaja... com tu ja tens experiència (jo no), m'apunto aquesta experiència religiosa (com deia la canço aquella) a la llista de desitjos a cumplir abans d'un any! :D
    No tenia ni idea de que oferien aquesta opció al de Batiste. :) Amb tu estic posant-me al dia del meu poble, tot i que jo estic més a "casa" que tú jejeje...

    ResponElimina
  2. Val la Pena Clara!! Això sí. Et recomano que amb la cuina japonesa comencis poc a poc. Hi ha que acostumar al paladar.
    Molts besets!! I moltes gràcies pels teus comentaris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Mariló! no sé anar poc a poc... així estic jo, jejeje... però gràcies pel consell perquè veig una teulada que fa molt de goig. Ja et preguntaré més avant com funciona perquè veig molt de menjar només per a dos per a probar-ho tot de cop :D

      Elimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Ens pots dir preus i les teves imatges quantes racions eren? Gracies

    ResponElimina
  5. En el nostre cas, vam reservar per a dos persones. Crec que és millor que truques i et diguin les diferents opcions. Són molt amables. Aquí tens el web on pots trobar el telèfon: http://www.canbatiste.com

    ResponElimina
  6. La veritat és que l'aspecte és espectacular... I en quant al sabors, em dones tota la confiança, doncs veig que el llistó de japonesos a BCN, el tens alt pel que comentes. Queda al meu wish list de restaurants del delta... :)

    T'agraeixo també la referència al meu blog.

    I fas bé de remarcar la frase: "escric amb el cor, sense cap ànim de lucre i tot allò que comparteixo., és perquè m'agrada o em sembla interessant..", ja que no és pas lo frequent avui en dia. No es que hi tingui obsessió, però més d'un restaurador de BCN, em reenvia les ofertes d'escriure posts so exiteds a canvi de sopar.... d'un trist sopar.

    Masses bloggers s'estan reconvertint en "palmeros" low cost...

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies pel teu generós comentari Ricard. És tot un plaer i venint de tu, tot un honor.
    Si vens a provar-ho recorda que ho has de demanar amb antelació.

    ResponElimina