dilluns, 13 de maig de 2013

Manifest sobre la botifarra d'arròs

A La Ràpita quan parlem de botifarra, tothom te clar que parlem del botifarró de sang cuita i arròs, amb ceba i pinyons, que mos mengem en "bocadillo" quan anem als bous.
Però si sortim del nostre poble, ja comencem a tenir dificultats. Sense anar molt lluny, 30 Km cap al Nord, a Tortosa ja la nomenen diferent: baldana.
A Barcelona, la cosa es complica i quan demanes botifarra et plantifiquen un especie de salsitxa llarga i gruixuda de carn crua picada i amb espècies. De fet allà la farceixen de productes diversos com bolets, verdures, formatge, foie.....


Després de molts intents sense èxit, ja fa temps que vaig desistir de menjar la nostra botifarra fora de La Ràpita. Per tant, aprofiteu els que pugueu i mengeu-vos-en una per mi. La considero una delicatessen a l'alçada dels nostres llagostins. Això ja és dir !!!

BON PROFIT

In the Rapita when it comes to "BOTIFARRA", everyone knows that we are talking about the blood sausage and rice cooked with onions and pine nuts, which eat when we go to the BOUS.
But if we go out , we start to have problems. Without going too far, 30 km northwards to Tortosa is named differently: baldana.
In Barcelona, ​​the plot thickens and when you ask for Botifarra , they give a kind of long, thick sausage chopped raw meat and spices. In fact there a number of products such as stuffed mushrooms, vegetables, cheese, foie .....


After many unsuccessful attempts, I'll necer ask for BOTIFARRA out of La Ràpita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada