dimecres, 24 de juny del 2015

Olor d'estiu

Matí de Sant Joan, esmorzant a la cuina amb el corrent d'aire del matí, per fi ja sento olor d'estiu. L'olor que ens fa entrar en un mode diferent, de despreocupació, de soltar les motxilles plenes de les responsabilitats de l'hivern i d'una primavera gairebé sempre estressant tan plena de coses.
Sembla que la roba que ens hem de posar al damunt sigui directament proporcional al pes de la responsabilitat i seriositat de l'hivern. I ara amb poca roba ens sentim més lleugers i més receptius a les coses bones de la vida.


Aquest matí amb el corrent de l'airet d'un dia d'estiu, he llegit aquest article d'El País que parla d'un estudi sobre la felicitat realitzat a la Universitat de Harvard. I tot i que això de la felicitat, és un tema que comença a estar una mica ratllat, mai n'hi ha prou per saber-ne més. L'estudi dona sis claus per aconseguir-la:

  • Perdona els teus fracasos. és més ens diu que els hem de celebrar. Ja n'hem parlat de que les ments perfeccionistes són les que ho tenen més difícil ( Camí cap a la imperfecció ).
  • No donis per fet totes les coses bones que et succeeixen, celebra-les. Tendim a creure que moltes coses de les que tenim són com uns drets adquirits pels quals no cal ni lluitar ni sentir-nos agraïts. No ho hem de fer. Hem de valorar molt més tot allò que és bo i que ja ho tenim.
  • Fes esport. Les endorfines que s'alliberen són la droga més natural i sana que existeix. Caminar mitja horeta cada dia diu que ja val.
  • Simplifica. Tant en el món laboral com en el personal i d'oci. Prioritza i fes una única cosa i no moltes a la vegada. Desconnecta més sovint sobretot per gaudir del temps d'oci.
  • Aprèn a meditar. La meditació ens convida a mirar cap a dins. Si sempre estem pendents del que ens envolta, ens estressem. Una mirada interior ens ajudarà a estar més en pau i segons diuen altres estudis, tindrem la ment més clara. 
  • Treballa la resiliència, la propietat física d'alguns materials de recuperar la seva forma original després d'una pressió deformadora i que s'ha extrapolat al món de la psicologia. Saber recuperar-se després de moments difícils, també pot ser garant d'aconseguir aquesta misteriosa cosa de la felicitat. 
Aquest matí amb el corrent de l'airet d'un dia d'estiu , he entrat al bloc de Verònica Blume, un d'aquells racons virtuals que em reservo per als moments com aquest, mentre correr l'airet del matí. Allà he vist aquest post on ens ensenya a respirar. Crec que val la pena intetar-ho. 



Aquest matí amb el corrent de l'airet d'un dia d'estiu, els ulls només buscaven imatges del moment, d'un estiu que comença. El títol del l'últim llibre que he llegit de Sílvia Soler, Premi Ramon Llull 2013.







QUE TINGUEU UN BON ESTIU QUE COMENÇA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada